Cum școlile s-au închis și angajatorii susțin tot mai mult lucrul de acasă pentru a preveni răspândirea COVID-19, părinții de pretutindeni se străduiesc să mențină copiii sănătoși și ocupați. Dacă sunteți preocupați cum să-i protejați și să îi țineți ocupați pe copii în această criză – de multe ori jonglând cu obligațiile de muncă în același timp – aflați că nu sunteți singurii.
Iată 11 sfaturi de la doctorii Institutului Child Mind pentru a ajuta la calmarea temerilor, la gestionarea stresului și la păstrarea liniștii în casă.
1. Menține-ți rutinele
Toți experții sunt de acord că stabilirea și respectarea unui program regulat este esențială, chiar și atunci când sunteți acasă toată ziua. Copiii ar trebui să se trezească, să mănânce și să meargă la culcare la orele lor normale. Constanța și organizarea sunt calmante în perioadele de stres. Pe copii, în special pe cei mai tineri sau pe cei anxioși, ii ajută să știe ce se va întâmpla și când.
Programul poate imita o programa a școlii sau a unei taberei de zi, schimbarea activităților la intervale previzibile și alternarea perioadelor de studiu și joc.
Poate ajuta să realizați, să scrieți sau să printați un program și să îl studiați împreună în fiecare dimineață. Dacă veți pune și orele între care țin diverse activități îi va ajuta pe copii să știe când acestea sunt pe cale să înceapă sau să se încheie.
2. Fii creativ cu privire la activități noi și exerciții fizice
Încorporează activități noi în rutina ta, cum ar fi să faci un puzzle sau să ai timp de joc în familie seara. De exemplu, puteți face ceva dulce împreună, ridicându-l pe cel mic la rang de prim-ajutor de bucătar.
Construiți activități care să ajute toată lumea să facă eforturi fizice in casa. Creați jocuri ca in acest link propus de noi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/homefit83/videos/2639269676308046/UzpfSTEwMjAyODMxODAzODM3OToxMjc1MjEyNDg4MjI0MTk/?eid=ARDF3m06PmMqGkTRErq4TUk9KAxnyaR2HaaokU-1P56CQYhHoUavk58Yon822ZOVcDpb8wPHLreLwjks
David Anderson, doctor psiholog la Institutul Child Mind, recomandă modalități de ocolire a folosirii telefoanelor, tabletelor și televizoarelor „Am cerut părinților să se gândească la activitățile lor preferate din taberele de vară sau de acasă înainte de ecrane”, spune el. „Generați liste de activități de bricolaje, proiecte științifice, jocuri imaginare, activități muzicale, jocuri de masă, proiecte casnice etc.”. Găsiți astfel de proiecte și idei inclusiv pe pagina de Facebook a Mimo Club (https://www.facebook.com/MimoClubOficial/).
3. Gestionează-ți propria anxietate
Este de înțeles să fim anxioși în acest moment, dar cum gestionăm acest lucru fără să aibă un impact mare asupra copiilor noștri? Păstrarea grijilor vă va ajuta întreaga familie să treacă cât mai ușor prin această situație incertă.
„Atenție la gândirea catastrofală”, spune Mark Reinecke, doctor psiholog al Institutului Child Mind. De exemplu, presupunerea că fiecare tuse este un semn că ați fost infectat sau citirea de știri care se bazează pe cele mai grave cazuri. „Păstrați un sentiment al perspectivei, implicați-vă într-o gândire orientată spre găsirea de soluții și echilibrați-o cu acceptarea atentă”.
Pentru acele momente în care vă simțiți anxioși, încercați să evitați să vorbiți despre preocupările dvs. în preajma copiilor. Dacă vă simțiți copleșiți, mergeți într-o altă cameră, în baie, undeva unde să nu vă vadă copiii și faceți o pauză. Câteva respirații profunde vă vor ajuta să vă calmați și să vă întoarceți zâmbind lângă copii.
4. Limitați consumul de știri
Să rămâi la curent este important, dar este o idee bună să limitezi consumul de știri și de social media care are potențialul de a-ți alimenta anxietatea și ție și copiilor. Opriți televizorul și dați unfollow prietenilor sau colegilor care sunt predispuși să împărtășească postări care induc panică.
Păstrați contactul si urmăriți conturi care vă împărtășesc conținut care vă împiedică să vă gândiți la criza, indiferent dacă este vorba despre natură, artă, gătit sau bricolaje.
5. Rămâneți în contact cu prietenii
Socializarea joacă un rol important în reglarea stării tale de spirit și în a te ajuta să rămâi cu picioarele pe pământ. Același lucru este valabil și pentru copiii tăi.
Permiteți-le copiilor să folosească mediile de socializare (în limite rezonabile) ca Skype sau FaceTime pentru a rămâne conectați cu colegii sau prietenii, chiar dacă de obicei nu li se permite acest lucru. Comunicarea poate ajuta copiii să se simtă mai puțin singuri și să atenueze o parte din stresul care vine din a fi departe de prieteni.
De asemenea, tehnologia poate ajuta copiii mai mici să se simtă mai apropiați de rude sau prieteni pe care nu îi pot vedea în acest moment. Bunicii pot vorbi prin video cu nepoții lor în fiecare seară și le pot citi povesti la culcare. Nu este perfect, dar poate ajuta pe toată lumea să se simtă mai aproape și mai puțin stresată.
6. Faceți planuri
În fața evenimentelor care sunt îngrijorătoare și care sunt în mare parte în afara controlului nostru, este important să fim proactivi cu privire la ceea ce putem controla. Realizarea de planuri vă ajută să vizualizați viitorul apropiat. Ce se va juca, învăța, viziona copilul tău în zilele următoare? Ce poate face familia ta împreună, ce activități ar fi distractive pentru zilele următoare împreună? Care sunt alimentele preferate pe care le puteți găti în această perioadă? Faceți liste pe care copiii le pot completa. Văzând că rezolvați problemele statului în casă poate fi instructiv și liniștitor pentru copii.
Și mai bine, atribuiți-le sarcini copiilor, acestea îi vor ajuta să simtă că fac parte din plan și aduc o contribuție valoroasă familiei.
7. Păstrați-i copilului o gândire pozitivă
Pentru majoritatea copiilor cuvintele „Școala este închisă” sunt motive de sărbătoare. “Copilul meu a fost încântat când a aflat că școala se va închide”, spune Rachel Busman, psiholog la Institutul Child Mind. Părinții, spune ea, ar trebui să valorifice această senzație de exaltare și să o folosească ca o bază pentru a ajuta copiii să rămână calmi și fericiți.
Spuneți-le copiilor că vă bucurați că sunt încântați, dar asigurați-vă că înțeleg că, deși s-ar putea simți ca o vacantă, de data aceasta este diferit. De exemplu, dr. Busman sugerează: „Este atât de frumos să-i avem pe toți acasă împreună. Vom petrece bine împreună! Amintiți-vă, totuși, vom continua să muncim și să respectăm un program regulat. ”
8. Mențineți copiii informați – dar furnizați-le doar informații simple
„Vorbind cu copiii într-un mod clar și rezonabil despre ceea ce se întâmplă este cel mai bun mod de a-i ajuta să înțeleagă”, spune dr. Busman. „Dar amintiți-vă că piticii nu trebuie să știe fiecare detaliu.” Cu excepția cazului în care copiii întreabă în mod specific, nu există niciun motiv pentru a oferi informații voluntare care i-ar putea îngrijora.
De exemplu, dacă sunt obișnuiți să-și vadă bunicii în mod regulat iar acum trebuie să păstrăm distanța pentru a ne asigura că toată lumea rămâne în siguranță, când întreabă despre ei, spunem: „Nu vom vedea bunica și bunicul săptămâna asta, dar îi vom vedea în curând!”. Copiii mai în vârstă pot gestiona – și așteaptă – mai multe detalii, dar ar trebui totuși să vă gândiți la ce tipuri de informații împărtășiți cu ei.
9. Vorbiți mereu cu copilul și aflați cum se simte
Copiii mici pot părea indiferenți situației, dar s-ar putea totuși să se simtă neliniștiți de schimbările din rutină sau să înțeleagă faptul că oamenii din jurul lor sunt îngrijorați și supărați. Planificați să vorbiți periodic cu copiii mai mici și să le oferiți șansa de a procesa orice griji pe care le-ar putea avea. Copiii care fac tantrumuri mai mult decât de obicei, care sunt sfidători sau se comportă ciudat pot fi de fapt anxioși. Alegeți un moment calm, în care să nu fiți întrerupți și întrebați cu gentilețe cum se simt și asigurați-vă că răspundeți la izbucniri într-un mod calm, consistent și reconfortant.
10. Uneori, să nu opui rezistență este calea cea mai bună
Amintiți-vă să fiți rezonabili și amabili cu voi înșivă. Cu toții ne dorim să fim cei mai buni părinți, dar uneori cel mai bun părinte ești când spui „Sigur!”, când copilul iți cere mai mult timp pe tableta sau telefon. Doar așa probabil reușești să îți rezolvi task-urile de la serviciu.
„Ar trebui să ne iertăm alterarea imaginii perfecțiunii la care aspirăm în mod normal ca părinți”, spune dr. Anderson. „Poate că copiii dvs. nu au voie la televizor sau pe telefon seara in zilele de scoală, dar acum, când școala este anulată sau online, putem fi un pic flexibili cu aceste granițe. Putem explica copiilor noștri că aceasta este o situație unică și că se vor reinstitui granițele o dată ce viața revine la normal.”
11. Acceptați și cereți ajutorul
Dacă aveți un partener acasă, cădeți de acord că veți face cu schimbul atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor. Mai ales dacă unul sau amândoi lucrați de acasă și aveți copii mai mici. În acest fel, toată lumea primește o pauză și ceva spațiu de respirație.
Toți cei care pot ajuta, ar trebui s-o facă. Oferă-le copiilor slujbe adecvate vârstei. De exemplu, adolescenții ar putea fi capabili să-i ajute pe frații mai tineri atunci când ambii părinți trebuie să lucreze. Cei mai mulți copii pot așeza masa, ajută la menținerea curate a spațiilor comune, pot face mâncăruri simple sau pot arunca gunoiul. Chiar și copiii mici pot învăța să își strângă propriile jucării. Lucrul în echipă vă va ajuta întreaga familie să rămână ocupată și să vă asigurați că nicio persoană (mama de obicei) nu este copleșită.
„Fii creativ și fii flexibil”, spune Dr. Busman, „și încearcă să nu fii dur cu tine. Trebuie să găsești un echilibru care să funcționeze pentru familia ta. Scopul ar trebui să fie să fii sănătos și să fii în siguranță. ”
Recent Comments