BLOG

 

1. Imaginează-ți o grădină.

În această grădină solul este întotdeauna bogat cu nutrienți și ceea ce plantezi va crește. Plouă suficient și este soare, așa că nu trebuie să îți faci griji pentru nimic. Poți planta orice. Nu există restricții. Poți planta trandafiri sau iederă otravitoare. Poți sădi roșii sau plante otrăvitoare  Ceea ce pui în pământ va crește în cele din urmă în ceva mult mai mare.

Această grădină este mintea ta și semințele pe care le poți planta sunt gândurile tale.

Mintea ta este un loc fertil în care gândurile pe care le plantezi vor crește și vor defini ceea ce este viața ta. Sau altfel spus:

 

 

2. După cum gândește un om în inima lui, așa este și el.

Gândurile și convingerile tale manifestă realitatea înconjurătoare. Viața ta, bună sau rea, nu este decât o reflectare a gândurilor pe care le-ai plantat în minte și pe care le-ai hrănit. Aceste gânduri au devenit comportamente. Comportamentele au devenit rezultate. Te afli în momentul în care te afli deoarece în adâncul inimii tale, acesta este locul în care ai fi vrut să fii, oricât de trist sau nedrept ar putea suna. Acest principiu este una dintre cele mai vechi legi spirituale ale existenței. Este, de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute. Este posibil să o cunoști sub altă formă. 

„Devii ceea ce gândești.”

Și poți regăsi acest lucru în toate religiile lumii. Este la fel de validă ca legea universală a gravitației. Cu mult înainte de existența cărților, marii înțelepți au înțeles modul în care gândurile noastre ne manifestă realitatea. Acest lucru funcționează pe două niveluri.

 

 

3. Credințele tale sunt conectate la Univers. Manifești ceea ce crezi cu adevărat. 

Dar să clarficăm puțin lucrurile: Nu manifești ceea ce tu crezi că gândești. Manifești ceea ce este în inima ta. Dacă tu crezi că meriți nefericire și durere, indiferent ce spui, veți obține acest lucru. Mulți oameni cred că au gânduri pozitive atunci când vocea lor interioară este întotdeauna negativă și distructivă. Acea voce va câștiga întotdeauna. Poate acesta este motivul pentru care ”fercirea” este atât de greu de atins de către unii care încearcă să crească copaci de prosperitate și succes în timp ce plantează semințe de îndoială, durere și suferință. Dar lucrurile nu funcționează în acest fel. Ai ceea ce este în inima ta. Universul îl va manifesta. Dar ceea ce este în inima ta este adevărul și este posibil să nu știm întotdeauna acest adevăr.

Viața nu îți oferă ceea ce ai ți-ai propus. Viața îți oferă ceea ce ceri.

Și în timp ce mulți oameni intenționează să fie bogați, fericiți și sănătoși, gândurile lor sunt despre sărăcie, tristețe și disperare. Deoarece ”plantează” acest lucru, asta se manifestă în Univers.

 

 

4. Gândurile duc la credințe. 

Credințele tale duc la acțiuni. Acțiunile  duc la rezultate. Rezultatele tale duc la destinul tău. Gândurile pe care le plantezi în minte vor determina modul în care acționezi, la un nivel atât de subtil încât nici măcar nu-l poți percepe.

Cine ești este consecința gândurilor pe care le-ai adoptat.

Este greu să realizezi acest lucru. Este la același nivel de respirație. Îți dai seama de respirația ta numai dacă îi acorzi atenție. Îți dai seama de comportamentul tău și de unde provine doar dacă îl analizezi. Dar tot ceea ce ești provine din gândurile pe care le-ai plantat odată în minte și apoi le lași să devină o parte din tine. Deci, când plantezi gânduri pozitive, obții rezultate pozitive. Când plantezi iubire și fericire, comportamentul tău va reflecta iubirea și va crea fericire pentru tine și pentru ceilalți. Când plantezi gânduri de prosperitate și bogăție, comportamentul tău va crea bogăție și prosperitate în lume. Gândiți-vă la asta ca la căpitanul unui avion. Un avion este imens, transportă sute de pasageri și cântărește zeci de tone. Cu toate acestea, veți găsi doar unul sau doi piloți în cabină, controlând această mașină uriașă.

 

 

5. La fel este și viața ta, ca un avion cu un singur pilot.

Chiar dacă ai un comportamentul infinit de complex, există doar câteva gânduri care controlează toate acestea și dacă înlocuiești aceste gânduri, totul se va schimba și tu te vei schimba. 

Universul poate manifesta oportunitățile de care ai nevoie în acest moment, dar trebuie să acționezi pentru a profita de ele. 

Dacă norocul bate la ușa ta, trebuie să deschizi totuși ușa. Este ca în această glumă veche în care un pescar este prins de furtună. Barca lui se scufundă. Disperat, se roagă pentru salvare și cere să fie cruțat. Câteva minute mai târziu, apare o barcă din care cineva îl întreabă dacă are nevoie de ajutor, iar el răspunde că nu – „Dumnezeu mă va salva”. Perplex, salvatorul pleacă. Zece minute mai târziu, se întâmplă aceleași lucruri. O altă barcă apare și altcineva se oferă să-l ajute, iar pescarul nostru refuză din nou pe același motiv. În cele din urmă, barca se scufundă, el moare și merge la cer. Acolo, față în față cu Dumnezeu, el întreabă de ce l-a lăsat să moară, iar Dumnezeu îi răspunde: „Despre ce vorbești? Ți-am trimis două bărci. Aceasta este o glumă, dar așa funcționează și viața.„

Manifestăm oportunități, dar trebuie să profităm de ele. 

Dacă ești agent imobiliar și îți dorești să închei o afacere uriașă, gândurile tale vor manifesta această oportunitate. Universul va alinia oamenii, locurile și circumstanțele pentru ca acest lucru să se întâmple. Dar aceste persoane, locuri și circumstanțe nu vor veni pe canapea în sufragerie. Trebuie să acționezi și să faci ceva.

Universul este ca un copac care îți oferă fructele de care ai nevoie, în abundență infinită, dar totuși trebuie să apuci fructele din copac. Și totul începe cu gândurile, cu credințele tale. Ia-ți un angajament acum pentru a-ți umple mintea cu gânduri pozitive. Promite-ți că vei avea gânduri pline de dragoste, bucurie și bogăție. 

Dacă te-ai obișnuit să plantezi doar otravă în mintea ta, va dura ceva până vei scoate totul. Dar după ce vei face acest lucru, vei observa că se întâmplă ceva incredibil. Vei vedea cum te vei îndrepta către circumstanțele potrivite. Îți vei găsi locul, vei găsi momentul potrivit pentru orice, ba chiar mai mult, vei obține ceea ce îți dorești.

Aceste lecții pot fi ușor integrate în discuțiile cu copiii. Învață-i pe cei mici despre dezvoltarea personală, despre empatia față de ei înșiși, dar și față de cei din jur. Învață copilul să își găsească echilibrul mental și emoțional. 

*Sursă articol https://ezraslayton.com/learn-this-and-your-life-will-change-forever/